Citronová bábovka
- 20 minV kuchyni
- 235 minNicnedělání
- 255 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 8 porcíPočet porcí
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve vyšlehejte máslo s cukrem do pěny v kuchyňském robotu nebo ručním šlehačem ve větší míse. Poté do pěny zašlehejte jedno vejce po druhém (4–5 minut na vysoký výkon).
Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si silikonovou formu na bábovku (⌀ cca 25 cm).
Do vaječné směsi prosejte mouku, škrob a prášek do pečiva. Přidejte špetku soli a citronovou kůru a zamíchejte. Nakonec přimíchejte mléko. Hotovou směs nalijte do připravené formy a pečte 55–65 minut při 175–180 °C.
Po vytažení z trouby nechte bábovku cca 30 minut ve formě. Poté ji opatrně vyklopte a nechte kompletně vychladnout (1–2 hodiny).
Mezitím připravte polevu: Do menší mísy nalijte citronovou šťávu a ohřejte ji v mikrovlnce 20–30 vteřin při 750 W. Poté přidejte cukr a vymíchejte dohladka.
Hotovou polevu nalijte na bábovku, nechte ztuhnout (15–20 minut) a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními