HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje. Do rozehřátého oleje přidejte najemno nakrájenou cibuli a na středním plameni opékejte 3–4 minuty.

2

Poté k cibuli prolisujte 4 stroužky česneku, přidejte rajčatový protlak, koření garam masala a kari koření a opékejte 60–90 vteřin. Následně do hrnce přilijte rajčata z plechovky a 800 ml zeleninového vývaru, přidejte červenou čočku a mleté chilli a vařte na středním plameni, dokud čočka nezměkne, což potrvá 15–20 minut. Dle potřeby polévku nařeďte vývarem a dochuťte solí a pepřem.

3

Po provaření polévku rozdělte do jednotlivých talířů a každou porci před podáváním pokapejte šťávou z limetky a ozdobte řeckým jogurtem a najemno nasekaným čerstvým koriandrem.

TIP
Polévku podávejte s opraženým kváskovým chlebem nebo s tradičním naanem.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu