HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte zeleninu: Celer, mrkev a cibuli oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a smíchejte v míse.

2

Na silném plameni rozpalte větší hrnec s máslem a olivovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce mleté hovězí maso a restujte 6–7 minut na silném plameni. Maso během restování míchejte vařečkou, aby se rozbilo a netvořily se hrudky.

3

Po uplynutí uvedeného času přidejte nakrájenou zeleninu, bobkový list, oregano, česnek a rajčatový protlak a vše společně restujte za stálého míchání 5–6 minut na silném plameni. Následně směs osolte, opepřete a přilijte vývar a krájená rajčata.

4

Plamen stáhněte na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 40–45 minut.

5

Jakmile se většina tekutiny vyvaří a směs získá hustou konzistenci, vypněte plamen, přidejte najemno nasekanou čerstvou bazalku a podávejte.

TIP
Omáčku podávejte s libovolným druhem těstovin. Pokud se během varu vyvaří příliš mnoho tekutiny, přidejte 100 ml vývaru nebo vody.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Kristýna Čecháková
22. května 2024

Nejlepší bolonske. Jiné nejím.

Dadka
23. února 2023

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu