HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve dejte vařit brambory: Oloupané a nakrájené brambory vložte do hrnce a zalijte studenou vodou. Obsah hrnce přiveďte k varu, poté snižte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 12–15 minut doměkka.

2

Během vaření brambor si najemno nasekejte petrželovou nať a připravte si 3 hluboké talíře na obalování. Do prvního talíře rozklepněte vejce, přidejte mléko a směs rozšlehejte vidličkou. Do druhého talíře nasypte hladkou mouku a přidejte sůl a pepř. Do třetího talíře nasypte strouhanku.

3

Až se dovaří brambory, sceďte je a následně je v hrnci rozmačkejte (například šťouchadlem na brambory).

4

Filet z lososa zbavte kůže, nakrájejte na malé kostičky a přemístěte do středně velké mísy. Poté přidejte nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu, sůl a pepř a vše promíchejte. Do výsledné směsi přidejte rozmačkané brambory a opět promíchejte, aby se ingredience dobře spojily.

5

Z připravené směsi vytvořte placky, které obalujte vždy nejprve v talíři s moukou, následně ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance. Výchozí množství ingrediencí by mělo vystačit na 4 placky.

6

Připravte si větší pánev, rozehřejte v ní řepkový olej a vytvořené placky smažte z každé strany 3–4 minuty na středním plameni.

7

Po vyjmutí z oleje hotové karbanátky ještě před podáváním položte na 1–2 minuty na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Ado42
04. února 2023

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu