HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 200–205 °C, připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm a vymažte jej 20 g másla.

2

Do větší mísy vložte tekuté máslo, vejce a cukr krystal a vše šlehejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Poté k vaječné směsi přidejte mouku, mléko, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujte řídké těsto.

3

Těsto nalijte do připraveného vymazaného pekáče, na povrch naskládejte třešně a lehce je do těsta zatlačte.

4

Pekáč následně vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–30 minut na 200–205 °C.

5

Po uplynutí uvedeného času pekáč z trouby vyjměte a bublaninu v něm nechte ještě 30 minut zchladnout zhruba na pokojovou teplotu. Vychladlou bublaninu nakrájejte na požadované porce, posypte moučkovým cukrem a podávejte.

TIP
Namísto třešní můžete použít například švestky, maliny nebo borůvky.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu