Bublanina s třešněmi
- 20 minV kuchyni
- 60 minNicnedělání
- 80 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 10 porcíPočet porcí
Suroviny
- 20 g másla pokojové teploty
- 40 g másla (v tekutém stavu)
- 4× vejce velikost M
- 60 g bílého cukru krystal
- 100 g pšeničné bílé mouky hladké
- 250 ml polotučného mléka
- ½× balení kypřicího prášku do pečiva
- 200 g čerstvých vypeckovaných třešní (nebo mražených)
- 20 g moučkového cukru (na posypání)
- 1 lžička soli
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 200–205 °C, připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm a vymažte jej 20 g másla.
Do větší mísy vložte tekuté máslo, vejce a cukr krystal a vše šlehejte metličkou, dokud se cukr nerozpustí. Poté k vaječné směsi přidejte mouku, mléko, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujte řídké těsto.
Těsto nalijte do připraveného vymazaného pekáče, na povrch naskládejte třešně a lehce je do těsta zatlačte.
Pekáč následně vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–30 minut na 200–205 °C.
Po uplynutí uvedeného času pekáč z trouby vyjměte a bublaninu v něm nechte ještě 30 minut zchladnout zhruba na pokojovou teplotu. Vychladlou bublaninu nakrájejte na požadované porce, posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními