HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a zapékací formu (30 cm × 20 cm) vyložte pečicím papírem.

2

Ve středně velké míse pomocí rukou smíchejte ingredience na drobenku a dejte stranou.

3

Ve větší míse vyšlehejte máslo s cukrem krystal. Poté postupně přidejte 2 vejce a zašlehejte je do másla s cukrem. Přilijte 100 ml mléka, přidejte obě mouky, prášek do pečiva a špetku soli. Smíchejte dohladka. Hotové těsto nalijte do zapékací formy.

4

Ve středně velké míse smíchejte borůvky s kukuřičným škrobem tak, aby se všechny obalily. Poté borůvky nasypte na těsto ve formě a zasypte je připravenou drobenkou. Formu vložte do trouby předehřáté na 170–180 °C a koláč pečte 55–60 minut.

5

Hotový borůvkový koláč nechte před podáváním alespoň 30 minut vychladnout.

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu