Tvarohový koláč
- 20 minV kuchyni
- 195 minNicnedělání
- 215 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 8 porcíPočet porcí
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 160 °C, připravte si dortovou formu (⌀ 22 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
Kůru z citronu nastrouhejte najemno.
Připravte si 2 mísy a rozdělte do nich vejce – do jedné mísy dejte žloutky, do druhé mísy dejte bílky.
Do mísy se žloutky přidejte cukr a tuto směs vyšlehejte do pěny.
Do mísy s bílky přidejte špetku soli a tuto směs vyšlehejte do tuhého sněhu.
K vyšlehaným žloutkům přidejte nastrouhanou citronovou kůru, tvaroh a pudink v prášku, promíchejte a poté do této směsi pomalu zašlehejte sníh z bílků.
Jakmile bude sníh zašlehaný, přidejte do směsi rozinky, opět promíchejte a vzniklé těsto nalijte do připravené dortové formy.
Pečte 70–75 minut při 155–160 °C.
Po vytažení z trouby nechte koláč plně vychladnout, což potrvá 1–2 hodiny, a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními