HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a zapékací formu (30 cm × 20 cm) vyložte pečicím papírem.

2

Do větší mísy dejte vejce a cukr a vyšlehejte. Do vzniklé směsi pomalu přilévejte olej a zašlehejte jej. Následně přidejte mléko, 200 g mouky, špetku soli, prášek do pečiva a citronovou kůru, vše smíchejte dohladka a hotové těsto nalijte do připravené zapékací formy.

3

Poté ve středně velké míse smíchejte třešně se 30 g mouky a protřepejte, aby se všechny jednotlivě v mouce obalily, a rovnoměrně je nasypte na těsto. Třešně do těsta jemně zamáčkněte, posypte 30 g cukru a pečte 45–50 minut při 170–180 °C.

4

Před podáváním nechte alespoň 30 minut vychladnout.

TIP
Bublaninu můžete udělat z jakéhokoliv ovoce, zkuste třeba jahody nebo meruňky. Před podáváním můžete jednotlivé porce pocukrovat.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu