Třešňová bublanina
- 15 minV kuchyni
- 80 minNicnedělání
- 95 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 16 porcíPočet porcí
Postup přípravy
Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a zapékací formu (30 cm × 20 cm) vyložte pečicím papírem.
Do větší mísy dejte vejce a cukr a vyšlehejte. Do vzniklé směsi pomalu přilévejte olej a zašlehejte jej. Následně přidejte mléko, 200 g mouky, špetku soli, prášek do pečiva a citronovou kůru, vše smíchejte dohladka a hotové těsto nalijte do připravené zapékací formy.
Poté ve středně velké míse smíchejte třešně se 30 g mouky a protřepejte, aby se všechny jednotlivě v mouce obalily, a rovnoměrně je nasypte na těsto. Třešně do těsta jemně zamáčkněte, posypte 30 g cukru a pečte 45–50 minut při 170–180 °C.
Před podáváním nechte alespoň 30 minut vychladnout.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními