Snídaňové muffiny se žampiony a česnekem
- 26 minV kuchyni
- 38 minNicnedělání
- 64 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 8 kusůPočet porcí
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 205–210 °C a plech na muffiny vyložte papírovými košíčky.
Poté si připravte zeleninu: žampiony očistěte a nakrájejte na plátky a žlutou cibuli s česnekem oloupejte a nakrájejte najemno.
V pánvi na středním plameni rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a máslo. Jakmile je tuk rozpálený, přidejte do pánve nakrájené žampiony, cibuli a česnek a vše společně opékejte 5–6 minut na středním plameni.
Mezitím do větší mísy rozklepněte 5 vajec. Přidejte mouku, 70 ml mléka, sušenou majoránku, kypřicí prášek do pečiva, sůl a pepř a vše promíchejte tak, aby vzniklo řidší těsto.
Jakmile jsou žampiony opečené, vypněte plamen a celý obsah pánve přesuňte do mísy k ostatním ingrediencím. Vše ještě jednou promíchejte a pomocí naběračky začněte těsto lít do připravené formy na muffiny. Každý košíček plňte zhruba do ¾ objemu.
Po naplnění košíčků vložte plech do trouby předehřáté na 205–210 °C a muffiny pečte 30–35 minut, dokud nebudou zlatavé.
Po uplynutí času plech vyjměte, upečené muffiny přesuňte na talíř a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními