Mrkvová polévka s kokosovým mlékem
- 25 minV kuchyni
- 18 minNicnedělání
- 43 minCelkem
- středníNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
- 300 g mrkve
- 100 g žluté cibule
- 40 g másla
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 330 g kokosového mléka
- 400 ml vody
- 30 g strouhaného kokosu
- ½ lžičky mletého chilli
- šťáva z 1 menšího pomeranče
- kůra z 1 menšího pomeranče (nastrouhat najemno)
- šťáva z 1 menšího citronu
- kůra z 1 menšího citronu (nastrouhat najemno)
- 1 hrst čerstvého koriandru (můžete vynechat)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Mrkev umyjte a nakrájejte na větší kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na větší kusy.
Vezměte si větší hrnec, dejte do něj máslo a slunečnicový olej a rozpalte je na středním plameni. Poté do hrnce vložte nakrájenou mrkev a nakrájenou cibuli, plamen snižte na mírný až střední stupeň a opékejte 7–8 minut.
Přilijte kokosové mléko a vodu a vše vařte bez pokličky 13–14 minut na středním plameni, dokud mrkev nezměkne.
Do hrnce přidejte kokos, mleté chilli a šťávu a kůru z pomeranče a citronu, vše promíchejte a vařte 2–4 minuty na středním plameni.
Hrnec sundejte z plamene, polévku osolte, opepřete a dohladka rozmixujte tyčovým mixérem.
Rozmixovanou polévku rozdělte na požadované porce, ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními