![30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/30-minut-v-kuchyni-rychle-jednoduse-a-bez-nadobi-small_0wwrDYv.jpg.276x276_q85_crop.png)
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí
![Jíme zdravě s Fitrecepty](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/jime-zdrave-s-fitrecepty-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Pomeranč má původ v subtropických oblastech Číny a Vietnamu. Je nejpěstovanějším ovocem na světě a nikdy neroste planě. Je známo až 200 odrůd. Je bohatý na živiny, především vitamín C, a flavinoidy. Posiluje zrak, preventivně zamezuje tvorbě ledvinových kamenů a udržuje nás svěží, díky čemuž nepodlehneme lehce únavě. Podporuje erekci a dobré libido. I když obsahuje množství kyselin, je zásadotvorný a jako čerstvý reguluje žaludeční šťávy. Vybírejte vždy plody, které mají pevnou a hladkou kůru. Základní úprava: Nakrojte kůru z obou stran, abyste ji pak mohli na měsíčky oloupat. Nevyhazujte ji, ale usušte. Pomeranč ale můžete jíst i s kůrou. Dužinu chrání blanka, kterou můžete jemně odstranit. Nejlepší je pomeranč čerstvý upravený na mnoho způsobů.