Lívance bez kynutí
- 23 minV kuchyni
- 3 minNicnedělání
- 26 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Postup přípravy
Do větší mísy nasypte mouku, cukr, jedlou sodu a kypřicí prášek do pečiva a promíchejte. Do této sypké směsi rozklepněte 1 vejce, přilijte 200 ml mléka a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vypracujte těsto. Těsto vyšlehejte opravdu důkladně, aby byly lívance co nejnadýchanější.
Jakmile je těsto hotové, na středním plameni v pánvi pořádne rozehřejte 20 ml slunečnicového oleje.
Po rozpálení pánve zmírněte plamen na mírný stupeň a pomocí naběračky do pánve nalijte těsto tak, abyste vytvořili lívance o průměru zhruba 10–11 cm. Lívance opékejte nejprve z jedné strany 3–4 minuty na mírném plameni a následně z druhé po dobu 2–3 minut.
Hotové lívance vyjměte z pánve a celý postup opakujte, dokud nezpracujete všechno těsto.
Lívance podávejte nejlépe ihned po opečení, jelikož během chladnutí ztrácejí nadýchanost.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními