HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte zapékací formu (15 cm × 25 cm).

2

Do menšího rendlíku dejte na mírném plameni rozehřát máslo (cca 1 minutu). Rozehřáté máslo zasypte moukou a za občasného míchání vařte 3–4 minuty, dokud mouka mírně nezezlátne.

3

Poté do rendlíku nalijte trochu mléka a vše rozmíchejte metličkou. Mléko postupně přilévejte, dokud ho celé nezpracujete.

4

Nakonec přidejte parmazán a dochuťte solí a pepřem. Hotový bešamel dejte stranou.

5

Následně očistěte cibuli a česnek, cibuli nakrájejte najemno a česnek nahrubo.

6

V pánvi s hlubším dnem rozehřejte olej. Vložte do něj maso, posypte ho provensálským kořením, solí a pepřem a na vysokém plameni restujte 3–4 minuty. Poté vše zalijte rajčaty, snižte plamen na střední a povařte 5–6 minut.

7

Po uplynutí doby stáhněte pánev z plamene a přidejte bazalku.

8

Naspod zapékací mísy rozložte pláty lasagní, na ně dejte masovou směs, přidejte ⅓ bešamelu a spodní stranou lžíce vše rozprostřete.

9

Poté navrch natrhejte ⅓ množství mozzarelly a zakryjte pláty lasagní.

10

Tento postup opakujte ještě dvakrát nebo dokud nedojdou suroviny. Připravené lasagne pečte 50–60 minut při 175–180 °C.

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu