![30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/30-minut-v-kuchyni-rychle-jednoduse-a-bez-nadobi-small_0wwrDYv.jpg.276x276_q85_crop.png)
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí
![Jíme zdravě s Fitrecepty](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/jime-zdrave-s-fitrecepty-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Nejprve všechny jahody očistěte. Poté nakrájejte 4 jahody na hrubší plátky a dejte je stranou. Zbytek jahod nakrájejte na čtvrtiny, dejte do menší mísy a rozmačkejte vidličkou. Rozmačkané jahody smíchejte s 30 g cukru a vložte prozatím do lednice.
Ve vyšší nádobě vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem, což potrvá zhruba 2–3 minuty při plném výkonu šlehače.
Připravte si 2 sklenice (2× 250 ml) a rozdělte do nich celkem ⅓ rozmačkaných jahod z lednice. Na vrstvu jahod následně rozdělte ½ připravené šlehačky. Na šlehačku rozdělte další ⅓ rozmačkaných jahod, poté do sklenic rozdělte zbytek šlehačky a nakonec přidejte zbytek rozmačkaných jahod. Navrch rozdělte jahody nakrájené na plátky.
Připravené sklenice dejte do lednice, nechte chladit alespoň 30 minut a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními