![30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobĂ](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/30-minut-v-kuchyni-rychle-jednoduse-a-bez-nadobi-small_0wwrDYv.jpg.276x276_q85_crop.png)
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobĂ
![JĂme zdravÄ› s Fitrecepty](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/jime-zdrave-s-fitrecepty-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jahody jsou typickou evropskou rostlinou, kterou mĹŻĹľete pÄ›stovat jak na zahrádce, tak si na nich pochutnat na procházce v lese. V letnĂch mÄ›sĂcĂch jim nikdo neunikne, a vĹŻbec nenĂ tĹ™eba se dĂvat na mnoĹľstvĂ. MajĂ minimum kaloriĂ, mĂ©nÄ› neĹľ meloun ÄŤi dĂ˝nÄ›, obsahujĂ aĹľ 90 % vody, a tak jsou velmi dietnĂ. NejvĂ˝znamnÄ›jšà sloĹľkou jsou sacharidy, ale najdeme v nich i vitamĂn C, kyselinu listovou, draslĂk a Ĺľelezo. MÄ›li by se objevit v jĂdelnĂÄŤku tÄ›ch, kteřà trpĂ dnou, chudokrevnostĂ, onemocnÄ›nĂm jater ÄŤi cĂ©v. PĹŻsobĂ rovněž protizánÄ›tlivÄ› na kĹŻĹľi. ZákladnĂ Ăşprava: Nejlepšà jsou ÄŤerstvÄ› natrhanĂ©, u nichĹľ jen odstranĂte zelenou šťopku, umyjete od neÄŤistot a mĹŻĹľete konzumovat, jak je vám libo – v koktejlu, smoothie, v dezertech, dortech apod.