HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve všechny jahody očistěte. Poté nakrájejte 4 jahody na hrubší plátky a dejte je stranou. Zbytek jahod nakrájejte na čtvrtiny, dejte do menší mísy a rozmačkejte vidličkou. Rozmačkané jahody smíchejte s 30 g cukru a vložte prozatím do lednice.

2

Ve vyšší nádobě vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem, což potrvá zhruba 2–3 minuty při plném výkonu šlehače.

3

Připravte si 2 sklenice (2× 250 ml) a rozdělte do nich celkem ⅓ rozmačkaných jahod z lednice. Na vrstvu jahod následně rozdělte ½ připravené šlehačky. Na šlehačku rozdělte další ⅓ rozmačkaných jahod, poté do sklenic rozdělte zbytek šlehačky a nakonec přidejte zbytek rozmačkaných jahod. Navrch rozdělte jahody nakrájené na plátky.

4

Připravené sklenice dejte do lednice, nechte chladit alespoň 30 minut a poté podávejte.

TIP
Před podáváním jahody se šlehačkou ozdobte čerstvou mátou. Jahody, které se smísí s cukrem, můžete také ponechat nerozmačkané a pouze je nakrájet na kostičky – v takovém případě ale oslazené jahody nechte v lednici delší dobu, než je začnete vrstvit do sklenic (alespoň 1 hodinu).
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu