Jahody se šlehačkou
- 12 minV kuchyni
- 30 minNicnedělání
- 42 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 2 porcePočet porcí
Postup přípravy
Nejprve všechny jahody očistěte. Poté nakrájejte 4 jahody na hrubší plátky a dejte je stranou. Zbytek jahod nakrájejte na čtvrtiny, dejte do menší mísy a rozmačkejte vidličkou. Rozmačkané jahody smíchejte s 30 g cukru a vložte prozatím do lednice.
Ve vyšší nádobě vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem, což potrvá zhruba 2–3 minuty při plném výkonu šlehače.
Připravte si 2 sklenice (2× 250 ml) a rozdělte do nich celkem ⅓ rozmačkaných jahod z lednice. Na vrstvu jahod následně rozdělte ½ připravené šlehačky. Na šlehačku rozdělte další ⅓ rozmačkaných jahod, poté do sklenic rozdělte zbytek šlehačky a nakonec přidejte zbytek rozmačkaných jahod. Navrch rozdělte jahody nakrájené na plátky.
Připravené sklenice dejte do lednice, nechte chladit alespoň 30 minut a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními