Hranolky se sýrovou omáčkou
- 17 minV kuchyni
- 15 minNicnedělání
- 32 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 3 porcePočet porcí
Postup přípravy
Předehřejte si troubu na 220 °C nebo na teplotu uvedenou na obalu hranolek. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
Na plech rozprostřete mražené hranolky a dejte je péct do trouby předehřáté na 220 °C na 16–20 minut nebo dokud nezezlátnou. Dle potřeby hranolky v průběhu pečení obraťte, aby se opekly ze všech stran.
Mezitím si v menším rendlíku připravte sýrovou omáčku. Nejprve nechte v hrnci na mírném plameni rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu přisypte hladkou mouku a míchejte 2–3 minuty na mírném plameni. Následně přilijte 100 ml mléka a pomocí metličky míchejte na mírném plameni tak, aby mouka netvořila hrudky. Poté přilijte zbylých 150 ml mléka a vše míchejte 4–6 minut na mírném plameni, dokud směs nezhoustne a neztratí „moučnou“ chuť a konzistenci. Nakonec přisypte nahrubo nastrouhaný čedar a cca 1 minutu vše zahřívejte na mírném plameni, aby se sýr rozpustil. Hrnec s hotovou sýrovou omáčkou odstavte z plamene a dochuťte solí.
Upečené hranolky přemístěte z plechu na talíř, polijte připravenou sýrovou omáčkou a ihned podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními