HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Předehřejte si troubu na 220 °C nebo na teplotu uvedenou na obalu hranolek. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.

2

Na plech rozprostřete mražené hranolky a dejte je péct do trouby předehřáté na 220 °C na 16–20 minut nebo dokud nezezlátnou. Dle potřeby hranolky v průběhu pečení obraťte, aby se opekly ze všech stran.

3

Mezitím si v menším rendlíku připravte sýrovou omáčku. Nejprve nechte v hrnci na mírném plameni rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu přisypte hladkou mouku a míchejte 2–3 minuty na mírném plameni. Následně přilijte 100 ml mléka a pomocí metličky míchejte na mírném plameni tak, aby mouka netvořila hrudky. Poté přilijte zbylých 150 ml mléka a vše míchejte 4–6 minut na mírném plameni, dokud směs nezhoustne a neztratí „moučnou“ chuť a konzistenci. Nakonec přisypte nahrubo nastrouhaný čedar a cca 1 minutu vše zahřívejte na mírném plameni, aby se sýr rozpustil. Hrnec s hotovou sýrovou omáčkou odstavte z plamene a dochuťte solí.

4

Upečené hranolky přemístěte z plechu na talíř, polijte připravenou sýrovou omáčkou a ihned podávejte.

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu