HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Do menší misky dejte droždí a cukr a lžičkou míchejte, dokud se nevytvoří tekutá pasta. Přilijte 1 lžíci teplé vody a dejte stranou.

2

Do mísy kuchyňského robota nasypte mouku a sůl a promíchejte.

3

V hrníčku rozkvedlejte vejce a ½ nalijte do malé mističky. Přilijte k němu 1 lžíci vody a dejte do lednice. Tuto směs použijete na potírání bulek.

4

Do hrníčku k půlce rozšlehaného vejce přilijte zbylou teplou vodu a olej. Směs promíchejte a nalijte do mísy s moukou a solí, přidejte droždí a hněťte v kuchyňském robotu 2–4 minuty, dokud se směs nespojí a nebude hladká. Vzniklé těsto bude lepit, ale mouku nepřidávejte, housky by pak nebyly nadýchané a měkké.

5

Mísu přikryjte utěrkou a nechte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem (30–40 minut). Mezitím si připravte plech a vyložte jej pečicím papírem.

6

Poté si pomoučete pracovní plochu, dejte na ni těsto a rozdělte jej na 5 stejně velkých kousků. Z těsta uplácejte placičky a jejich okraje poté přiložte po celé ploše placičky doprostřed jako měšec. Takto připravený měšec otočte přimáčknutou stranou dolů na pracovní plochu a krouživými pohyby vypracujte v hladkou kuličku.

7

Kuličky vyskládejte na připravený plech a dejte kynout na dalších 20–25 minut. Asi 10 minut před koncem pečení dejte předehřívat troubu na 200 °C.

8

Vykynuté bulky potřete vejcem, posypte sezamem a pečte dozlatova 10–12 minut při 190–200 °C.

9

Po vytažení bulek z trouby je ihned přiklopte utěrkou, aby změkly, a nechte je pod ní 10–15 minut. Poté je odkryjte a nechte plně vychladnout (1–2 hodiny).

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu