HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Hořkou čokoládu nakrájejte najemno.

2

Vezměte si menší rendlík, nalijte do něj 200 ml mléka a nechte mléko zahřát na mírném až středním plameni.

3

Do zahřátého mléka přidejte 30 g krystalového cukru, vezměte si metličku a za stálého míchání nechte cukr při mírném až středním ohřevu rozpustit (potrvá to přibližně 2–3 minuty). Poté rendlík odstavte z ohřevu.

4

V misce si smíchejte 20 g krystalového cukru, holandské kakao, kukuřičný škrob, 100 ml mléka a špetku soli. Výslednou směs vmíchejte do rendlíku s teplým oslazeným mlékem, zapněte pod rendlíkem střední ohřev a za stálého míchání metličkou pozvolna přiveďte obsah rendlíku k varu (potrvá to přibližně 2–3 minuty).

5

Jakmile obsah rendlíku začne vřít, lehce snižte ohřev na mírný až střední stupeň a směs míchejte ještě zhruba další 1–2 minuty, dokud nezhoustne natolik, že když do ní ponoříte lžíci, zůstane směs na zadní straně lžíce ulpívat. Poté rendlík stáhněte z ohřevu.

6

Připravte si vyšší nádobu na šlehání a tyčový mixér se šlehacím nástavcem (případně větší mísu a metličku). Do šlehací nádoby vyklepněte vejce, přidejte žloutek a obsah nádoby šlehejte, dokud směs nenabyde 2násobného objemu; s tyčovým mixérem na plný výkon vám šlehání zabere cca 2–3 minuty.

7

Do vyšlehané vaječné směsi postupně přidejte a zašlehejte celkem cca 200 ml zhoustlé kakaové směsi z rendlíku (zbytek kakaové směsi v rendlíku ponechte).

8

Obsah šlehací nádoby přelijte do rendlíku ke zbytku kakaové směsi. Poté rendlík umístěte nad mírný ohřev, opět si vezměte metličku a obsah rendlíku vařte za stálého míchání 2–3 minuty.

9

Připravte si čistý menší hrnec a přes sítko do něj přelijte všechen horký pudink z rendlíku. Ihned poté do pudinku přidejte máslo a nakrájenou hořkou čokoládu, zapněte pod hrncem mírný ohřev a za stálého míchání nechte máslo s čokoládou v pudinku rozpustit (celou směs však zahřívejte nejvýše 2 minuty).

10

Hotový pudink přelijte z hrnce do 2 skleniček a podávejte.

TIP
Pudink ve skleničce můžete na závěr ozdobit třešněmi a strouhanou čokoládou.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu