HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve předehřejte troubu na 170 °C a formu na chlebíček (cca 25 cm × 11 cm) vyložte pečicím papírem.

2

Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, holandské kakao, cukr krystal, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli.

3

Do menší mísy rozklepněte 2 vejce, smíchejte je s 180 ml řepkového oleje a šlehejte 20–30 vteřin.

4

V malém rendlíku na mírném plameni pomalu přiveďte k varu 250 ml mléka a poté jej hned odstavte z plamene.

5

Do mísy se suchými ingrediencemi přimíchejte vyšlehaná vejce s řepkovým olejem. Jakmile bude směs tuhá a těžko míchatelná, přilijte horké mléko a vše vypracujte v hladké těsto.

6

Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte 45–50 minut při 165–170 °C. Hotový chlebíček nechte 30 minut chladnout ve formě, poté jej z formy vyndejte a nechte chladnout další 1 hodinu.

7

Mezitím připravte polevu: V malém rendlíku na mírném plameni pomalu přiveďte k varu 150 ml smetany. Poté rendlík sundejte z plamene a nechte ve smetaně rozpustit čokoládu.

8

Po vychladnutí chlebíčku na něj naneste polevu, nechte vychladnout (10–15 minut) a podávejte.

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu