HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na bábovku (⌀ cca 20 cm). Pokud forma není silikonová, vystříkejte ji sprejem na pečení anebo ji vymažte máslem či olejem a vysypte moukou.

2

Do vyšší nádoby dejte vejce a cukr a vyšlehejte do pěny. Poté postupně zašlehejte olej.

3

Do větší mísy prosejte kakao a obě mouky a přidejte kypřicí prášek. Promíchejte a ke směsi přilijte vejce s cukrem, jogurt, mléko a vanilkový extrakt. Vymíchejte v hladké těsto a nalijte do formy na bábovku.

4

Pečte 50–60 minut při 175–180 °C, dokud po vpíchnutí špejle do těsta nevyjede špejle suchá.

5

Bábovku nechte chladnout ve formě 10–15 minut, poté ji vyklopte a nechte chladnout další 1–1,5 hodiny.

6

Mezitím připravte polevu. Do menší misky nalámejte čokoládu a dejte ji rozpustit do mikrovlnky na 30–60 sekund při 750 W. Rozpuštěnou čokoládu smíchejte se smetanou, nalijte ji na bábovku a nechte 25–30 minut tuhnout.

7

Po ztuhnutí polevy můžete bábovku krájet.

TIP
Bábovku krájejte, jakmile je zcela vychladlá, jinak se zdrcne.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu