Cheesecake
- 20 minV kuchyni
- 335 minNicnedělání
- 355 minCelkem
- středníNáročnost
- 10 porcíPočet porcí
Postup přípravy
Nejprve předehřejte troubu na 160 °C a spodek dortové formy (⌀ 25 cm) vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte v mixéru nebo vložte do sáčku a paličkou rozdrťte najemno.
Rozmixované sušenky přemístěte do středně velké mísy a smíchejte s máslem pokojové teploty. Do dortové formy natlačte stejnoměrně silnou vrstvu vzniklé směsi tak, aby pokryla celý spodek i okraje a pečlivě upěchujte skleničkou s rovným dnem.
Ve větší míse vyšlehejte smetanový sýr (potrvá to 60–90 sekund). Za stáleho míchání postupně přimíchejte 4 vejce. Následně přidejte 150 g zakysané smetany, bílý a vanilkový cukr a společně šlehejte ještě pár sekund.
Vzniklou směs nalijte do formy a pečte při 160 °C 85–95 minut. Po upečení nechte cheesecake v troubě. Troubu otevřete a cheesecake nechte uvnitř vychladnout.
Poté cheesecake vyjměte z trouby a před podáváním nechte vychladnout cca 1–2 hodiny na pokojovou teplotu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními