HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve předehřejte troubu na 160 °C a spodek dortové formy (⌀ 25 cm) vyložte pečicím papírem. Sušenky rozmixujte v mixéru nebo vložte do sáčku a paličkou rozdrťte najemno.

2

Rozmixované sušenky přemístěte do středně velké mísy a smíchejte s máslem pokojové teploty. Do dortové formy natlačte stejnoměrně silnou vrstvu vzniklé směsi tak, aby pokryla celý spodek i okraje a pečlivě upěchujte skleničkou s rovným dnem.

3

Ve větší míse vyšlehejte smetanový sýr (potrvá to 60–90 sekund). Za stáleho míchání postupně přimíchejte 4 vejce. Následně přidejte 150 g zakysané smetany, bílý a vanilkový cukr a společně šlehejte ještě pár sekund.

4

Vzniklou směs nalijte do formy a pečte při 160 °C 85–95 minut. Po upečení nechte cheesecake v troubě. Troubu otevřete a cheesecake nechte uvnitř vychladnout.

5

Poté cheesecake vyjměte z trouby a před podáváním nechte vychladnout cca 1–2 hodiny na pokojovou teplotu.

TIP
Aby se cheesecake správně upekl, je ideální mít formu uprostřed trouby.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu