Buchty bez kynutí
- 25 minV kuchyni
- 75 minNicnedělání
- 100 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 16 kusůPočet porcí
Suroviny
- 3× vejce velikost M
- 100 g bílého cukru krystal
- 2× balení vanilkového cukru
- 500 g měkkého tvarohu z alobalu
- 30 ml řepkového oleje
- 300 g pšeničné bílé mouky hladké
- 150 g pšeničné mouky polohrubé
- 12 g kypřicího prášku do pečiva
- 1× vaječný žloutek
- 1 lžička soli
- 50 g pšeničné mouky polohrubé (na pomoučení)
Postup přípravy
Nejprve si připravte tvarohovou směs: Ve vyšší nádobě rozmixujte tyčovým mixérem dohladka 3 vejce, bílý a vanilkový cukr, tvaroh z alobalu, 30 ml řepkového oleje a špetku soli.
Do větší mísy nasypte obě mouky a smíchejte je s kypřicím práškem do pečiva. Poté přilijte tvarohovou směs a vypracujte v hladké nelepivé těsto, což potrvá přibližně 5–8 minut.
Troubu předehřejte na 200 °C a plech s vyšším dnem nebo zapékací mísu (20 cm × 30 cm) vyložte pečicím papírem.
Vál posypte trochou polohrubé mouky a vzniklé těsto rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Z každého kousku těsta na pomoučeném válu vypracujte kuličku a jednotlivé kuličky následně naskládejte na plech.
V míse rozšlehejte 1 žloutek a kuličky z těsta na plechu jím potřete. Plech vložte do trouby a buchty pečte při 195–200 °C 40–45 minut, dokud nebudou zlatavé.
Po upečení nechte buchty 30 minut chladnout a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními