HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, třtinový cukr a špetku soli.

2

Banány oloupejte a ve středně velké míse rozmačkejte na kaši pomocí vidličky. Přidejte 200 ml mléka, 1 vejce a rozpuštěné máslo a pořádně promíchejte. Vzniklou směs nalijte do mísy k mouce a smíchejte.

3

Nepřilnavou pánev rozehřejte na mírném plameni. Lžící (⌀ cca 7 cm) v pánvi z těsta tvarujte lívance a opékejte na mírném až středním plameni zhruba 1–2 minuty, dokud na povrchu nebudou bublinky, které po prasknutí udrží tvar a vytvoří tak dírku, kterou nezalije těsto. Tak zjistíte, že je těsto dostatečně propečené a připravené na otočení. Poté lívance otočte a opékejte další 1–2 minuty na mírném až středním plameni.

4

Hotové lívance rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

TIP
Lívance ozdobte nahrubo nasekanými mandlemi, na kolečka nakrájeným banánem a medem.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu