Vaječná smaženka se smetanovým sýrem
- 11 minV kuchyni
- 7 minNicnedělání
- 18 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 1 porcePočet porcí
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 200–205 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.
Do menší misky vyklepněte vejce, přidejte 30 ml mléka, sůl a pepř a důkladně vyšlehejte.
Nyní si na silném plameni rozpalte pánev s olejem a máslem. Jakmile bude tuk rozpálený, nalijte do pánve vaječnou směs a pomocí krouživého pohybu ji rozprostřete po celé ploše.
Pánev přesuňte do vyhřáté trouby a smaženku pečte 4–5 minut na 200–205 °C.
Mezitím si v menší misce smíchejte smetanový sýr, pažitku, zbytek mléka, sůl a pepř a promíchejte.
Jakmile bude smaženka upečená, vyjměte pánev z trouby, smaženku potřete smetanovým sýrem, zarolujte, přesuňte na talíř a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními