HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si v menším hrnci na silném plameni přiveďte k varu vodu.

2

Zatímco se voda zahřívá, nastrouhejte si najemno česnek, dejte jej do menší misky společně s bílým jogurtem, koprem, solí a pepřem a vše promíchejte. Ochucený jogurt vložte do lednice.

3

Jakmile začne voda vřít, dejte do hrnce vejce, plamen stáhněte na mírný stupeň a vařte po dobu 7 minut.

4

Zatímco se vejce vaří, vložte si do menšího hrnce máslo, olivový olej, chilli a římský kmín a na mírném plameni vše zahřívejte 5–6 minut. Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a ochucené máslo dejte stranou.

5

Až budou vejce uvařená, zprudka je zchlaďte (nejlépe v míse s ledem) a zchladlá vejce oloupejte a poté osušte papírovým ubrouskem.

6

V posledním kroku si připravte 2 misky, rovnoměrně do nich rozdělte ochucený jogurt, přidejte vejce a vše polijte chilli máslem. Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem a podávejte.

TIP
Před servírováním můžete do každé misky nahrubo natrhat kopr. Turecká vejce podávejte nejlépe s kváskovým chlebem nebo opečeným toastem.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu