Turecká vejce
- 15 minV kuchyni
- 6 minNicnedělání
- 21 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 2 porcePočet porcí
Postup přípravy
Nejprve si v menším hrnci na silném plameni přiveďte k varu vodu.
Zatímco se voda zahřívá, nastrouhejte si najemno česnek, dejte jej do menší misky společně s bílým jogurtem, koprem, solí a pepřem a vše promíchejte. Ochucený jogurt vložte do lednice.
Jakmile začne voda vřít, dejte do hrnce vejce, plamen stáhněte na mírný stupeň a vařte po dobu 7 minut.
Zatímco se vejce vaří, vložte si do menšího hrnce máslo, olivový olej, chilli a římský kmín a na mírném plameni vše zahřívejte 5–6 minut. Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a ochucené máslo dejte stranou.
Až budou vejce uvařená, zprudka je zchlaďte (nejlépe v míse s ledem) a zchladlá vejce oloupejte a poté osušte papírovým ubrouskem.
V posledním kroku si připravte 2 misky, rovnoměrně do nich rozdělte ochucený jogurt, přidejte vejce a vše polijte chilli máslem. Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními