Sýrová frittata
- 20 minV kuchyni
- 17 minNicnedělání
- 37 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
- 4× vejce velikost M
- 100 ml polotučného mléka
- 70 g cheddaru (nastrouhat najemno)
- 70 g hermelínu (nastrouhat najemno)
- 120 g cottage sýru
- 30 g pšeničné bílé mouky hladké
- 30 g čerstvé pažitky (nasekat najemno)
- 1 lžička jedlé sody
- ½× velká žlutá cibule (cca 50 g)
- 2 stroužky česneku
- 20 ml řepkového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Nejprve předehřejte troubu na 200–205 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.
Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k nim mléko, cheddar, hermelín, cottage, mouku, pažitku, sůl, pepř a jedlou sodu a vše pomocí metličky důkladně vyšlehejte. Následně oloupejte a najemno nakrájejte cibuli a česnek.
Do pánve nalijte olej a na středním plameni ho rozehřejte. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a česnek a restujte 4–5 minut. Po uplynutí času stáhněte pánev z plotny, nalijte do ní sýrovou směs a lehce promíchejte.
Poté pánev přesuňte do trouby a pečte po dobu 14–15 minut při 200–205 °C. Po upečení frittatu nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními