Špagety s rajčaty
- 28 minV kuchyni
- 18 minNicnedělání
- 46 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 2 porcePočet porcí
Suroviny
- 300 g pšeničných špaget v suchém stavu
- 1× velká žlutá cibule (cca 120 g)
- 4 stroužky česneku
- 500 g cherry rajčátek
- 2 lžíce řepkového oleje
- 80 ml bílého vína
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 2 lžičky bílého cukru krystal
- 125 g mozzarelly
- 10 g čerstvé bazalky (nakrájet najemno)
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Nejprve dejte ve větším hrnci vařit vodu na špagety. Jakmile voda zavaří, snižte plamen na střední stupeň, vodu osolte, vložte do ní špagety a vařte je 8–10 minut do „al dente“. Po uvaření dejte stranou 100 ml vody, ve které se špagety vařily, a následně špagety sceďte.
Mezitím nakrájejte cibuli najemno, česnek nahrubo a cherry rajčátka na čtvrtky.
Na pánvi s hlubším dnem rozehřejte olej a na mírném plameni restujte cibuli 4–5 minut, dokud nezesklovatí. Následně přidejte česnek a cherry rajčátka a restujte 30–60 sekund na mírném plameni.
Přilijte víno, plamen zvyšte na silný stupeň a víno nechte 3–4 minuty zredukovat.
Přidejte rajčata z plechovky a vařte 6–8 minut na mírném až středním plameni. Poté vsypte cukr a promíchejte, aby se rozpustil (10–20 sekund).
Do pánve nyní vlijte vodu ze špaget, rajčata rozmačkejte a vařte 4–6 minut, dokud omáčka nezhoustne. Mezitím si natrhejte mozzarellu.
Po uplynutí uvedeného času rajčatovou směs stáhněte z plamene, přidejte k ní hotové špagety a listy bazalky, dochuťte solí a pepřem a vše promíchejte. Podávejte s natrhanou mozzarellou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními