HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Do většího hrnce nalijte 1 l řepkového oleje a na mírném plameni ho začněte zahřívat.

2

Připravte si 3 hlubší misky a do jedné dejte obě mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku kari koření a ¼ lžičky pepře. Ve druhé misce rozšlehejte 1 vejce s 2 lžícemi mléka a do třetí nasypte strouhanku.

3

Poté každou růžičku květáku obalte nejdříve ve směsi mouky, poté ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.

4

Plamen zvyšte na střední a olej zahřejte tak, aby se strouhanka po vhození začala smažit (165–170 °C). Obalený květák pak smažte na 2 etapy 5–7 minut, dokud nezezlátne.

5

Mezitím připravte dip: V menší misce smíchejte jogurt s majonézou a dochuťte solí a pepřem.

6

Po usmažení květák rozdělte do talířů a podávejte s připraveným dipem.

7

* Přidáním kari koření získá květák po usmažení zlatavější barvu.

TIP
Smažený květák podávejte s plátky citronu.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu