Smažený květák
- 28 minV kuchyni
- 0 minNicnedělání
- 28 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 2 porcePočet porcí
Postup přípravy
Do většího hrnce nalijte 1 l řepkového oleje a na mírném plameni ho začněte zahřívat.
Připravte si 3 hlubší misky a do jedné dejte obě mouky, 1 lžičku soli, 1 lžičku kari koření a ¼ lžičky pepře. Ve druhé misce rozšlehejte 1 vejce s 2 lžícemi mléka a do třetí nasypte strouhanku.
Poté každou růžičku květáku obalte nejdříve ve směsi mouky, poté ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.
Plamen zvyšte na střední a olej zahřejte tak, aby se strouhanka po vhození začala smažit (165–170 °C). Obalený květák pak smažte na 2 etapy 5–7 minut, dokud nezezlátne.
Mezitím připravte dip: V menší misce smíchejte jogurt s majonézou a dochuťte solí a pepřem.
Po usmažení květák rozdělte do talířů a podávejte s připraveným dipem.
* Přidáním kari koření získá květák po usmažení zlatavější barvu.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními