Rychlé špagety s houbami
- 20 minV kuchyni
- 15 minNicnedělání
- 35 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 3 porcePočet porcí
Postup přípravy
Připravte si středně velký hrnec, nalijte do něj dostatek vody, přidejte sůl a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, přidejte do hrnce špagety a vařte je 8–10 minut (nebo po doporučenou dobu uvedenou na obalu špaget).
Během vaření špaget si očistěte houby a podle potřeby je nakrájejte na menší kousky.
Až se špagety dovaří, odeberte z hrnce, ve kterém se vařily, 1 hrnek (250 ml) vody a dejte ho zatím stranou. Poté špagety sceďte.
Vezměte si větší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte olivový olej a máslo. Následně do pánve přidejte nakrájené houby, sůl a pepř a opékejte 4–5 minut na středním plameni.
Po uvedené době do pánve přilijte 100 ml vody z vaření špaget, kterou jste si předtím odebrali, a obsah pánve zahřívejte na středním plameni dalších 4–5 minut (během této doby by se přidaná voda měla vypařit).
Nyní do pánve přidejte scezené špagety, dalších 100 ml vody z jejich vaření a strouhaný parmazán, vše promíchejte, ztlumte plamen na mírný stupeň a celou směs vařte do zhoustnutí (potrvá to zhruba 1–3 minuty). Podle potřeby do směsi přilijte vodu navíc.
Po zhoustnutí odstavte hotovou směs z ohřevu a ihned podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Použila jsem hřiby, jejich chuť skvěle vynikne. Přesně takové jídlo jsem si pro ně představovala!