HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Připravte si středně velký hrnec, nalijte do něj dostatek vody, přidejte sůl a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, přidejte do hrnce špagety a vařte je 8–10 minut (nebo po doporučenou dobu uvedenou na obalu špaget).

2

Během vaření špaget si očistěte houby a podle potřeby je nakrájejte na menší kousky.

3

Až se špagety dovaří, odeberte z hrnce, ve kterém se vařily, 1 hrnek (250 ml) vody a dejte ho zatím stranou. Poté špagety sceďte.

4

Vezměte si větší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte olivový olej a máslo. Následně do pánve přidejte nakrájené houby, sůl a pepř a opékejte 4–5 minut na středním plameni.

5

Po uvedené době do pánve přilijte 100 ml vody z vaření špaget, kterou jste si předtím odebrali, a obsah pánve zahřívejte na středním plameni dalších 4–5 minut (během této doby by se přidaná voda měla vypařit).

6

Nyní do pánve přidejte scezené špagety, dalších 100 ml vody z jejich vaření a strouhaný parmazán, vše promíchejte, ztlumte plamen na mírný stupeň a celou směs vařte do zhoustnutí (potrvá to zhruba 1–3 minuty). Podle potřeby do směsi přilijte vodu navíc.

7

Po zhoustnutí odstavte hotovou směs z ohřevu a ihned podávejte.

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mirka Valová
23. října 2024

Použila jsem hřiby, jejich chuť skvěle vynikne. Přesně takové jídlo jsem si pro ně představovala!

hodnocení_2746
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu