HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si 3 malé ramekiny* a vyšší zapékací formu, do které se všechny ramekiny vejdou.

2

Připravte si karamel: Do nepřilnavé pánve nasypte 60 g cukru, přilijte 3 lžíce vody a zahřívejte za stálého míchání na středním plameni 4–5 minut, dokud cukr nezačne hnědnout a bubliny rychle pukat. Jakmile docílíte tohoto bodu, ihned pánev stáhněte z plamene a hotový karamel rovnoměrně rozdělte do připravených ramekinů.

3

Do menšího rendlíku dejte zahřívat 100 ml mléka se 100 ml smetany ke šlehání a cukrem a za stálého míchání nechte cukr rozpustit.

4

Mezitím v menší míse rozšlehejte 3 žloutky s 1 lžičkou vanilkového extraktu. Jakmile je cukr v rendlíku rozpuštěný, pomalu směs ke žloutkům přilévejte. Směs do rendlíku přilívejte opravdu opatrně, jinak se žloutky zdrcnou.

5

Hotovou směs nalijte přes sítko do ramekinů. Naplněné ramekiny vložte do zapékací formy a nalijte do ni horkou vodu, která bude sahat po ⅓ ramekinů. Zapékací formu vložte do trouby a pudink pečte 18–20 minut při 180 °C.

6

Po upečení ramekiny vyjměte z formy a pudink podávejte.

7

* Ramekin je malá zapékací forma vysoká asi do ½ běžného 250ml hrnku. Ramekin by tedy měl být schopen pojmout cca 125 ml.

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu