HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Pórek si nakrájejte na kousky o velikosti cca 1 cm, brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky o velikosti asi 1 cm × 1 cm a česnek oloupejte.

2

Připravte si hrnec, nalijte do něj slunečnicový olej a rozehřejte ho na středním plameni.

3

Jakmile se olej rozpálí, dejte do hrnce nakrájený pórek a oloupaný česnek a opékejte je 6–7 minut na středním plameni.

4

Do hrnce přidejte nakrájené brambory, přilijte vývar a smetanu, osolte, opepřete a vše vařte 10–15 minut na středním plameni, dokud brambory nezměknou.

5

Zatímco se polévka vaří, parmazán nastrouhejte najemno.

6

Po uvaření polévky vypněte plamen, do hrnce přidejte bazalku a máslo a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem.

7

Po rozmixování polévku rozdělte na požadované porce, každou porci posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.

TIP
Před podáváním můžete každou porci polévky pokapat olivovým olejem a ozdobit pepřem a několika lístky čerstvé bazalky. Polévku můžete podávat také s parmazánovou bagetou, kterou připravíte takto: Bagetu rozkrojte, posypte najemno nastrouhaným parmazánem a zapékejte v troubě 3–5 minut na 200 °C.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu