Pórková polévka s parmazánem a bazalkou
- 20 minV kuchyni
- 15 minNicnedělání
- 35 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Postup přípravy
Pórek si nakrájejte na kousky o velikosti cca 1 cm, brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky o velikosti asi 1 cm × 1 cm a česnek oloupejte.
Připravte si hrnec, nalijte do něj slunečnicový olej a rozehřejte ho na středním plameni.
Jakmile se olej rozpálí, dejte do hrnce nakrájený pórek a oloupaný česnek a opékejte je 6–7 minut na středním plameni.
Do hrnce přidejte nakrájené brambory, přilijte vývar a smetanu, osolte, opepřete a vše vařte 10–15 minut na středním plameni, dokud brambory nezměknou.
Zatímco se polévka vaří, parmazán nastrouhejte najemno.
Po uvaření polévky vypněte plamen, do hrnce přidejte bazalku a máslo a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem.
Po rozmixování polévku rozdělte na požadované porce, každou porci posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními