HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve oloupejte cibuli, mrkev, kořenovou petržel a celer a vše nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm.

2

Na středním plameni rozpalte větší hrnec se slunečnicovým olejem, následně do něj vložte nakrájenou cibuli, mrkev, kořenovou petržel a celer a opékejte 8–9 minut na středním plameni.

3

Po uplynutí uvedeného času přidejte cukr, ocet, protlak, bobkové listy a skořici a za stálého míchání opékejte další minutu. Nakonec přilijte vodu, přidejte krájená rajčata, sůl a pepř a vše společně vařte 10–11 minut na středním plameni.

4

Mezitímco se rajčatová omáčka vaří, předehřejte troubu na 200–205 °C a nachystejte si vyšší pekáč o velikosti 30 cm × 40 cm.

5

Připravte si papriky, odřízněte cca 1 cm vrchní části, kde je stopka, vyjměte jadérka a propláchněte. Do větší mísy nakrájejte na tenké nudličky anglickou slaninu. Ke slanině dále přidejte mleté maso, mletý kmín, sůl a pepř a vše promíchejte. Hotovou masovou směsí naplňte papriky.

6

V momentě, kdy bude omáčka provařená, vypněte plamen a celý obsah hrnce nalijte do připraveného pekáče. Na povrch omáčky naskládejte plněné papriky.

7

Pekáč následně vložte do vyhřáté trouby a pokrm pečte 45–50 minut na 200–205 °C. Po uplynutí uvedeného času pekáč z trouby vyjměte, papriky rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.

TIP
Plněné papriky podávejte s vařenou rýží nebo vařenou bramborou. Před podáváním můžete papriky posypat klíčky, najemno nakrájenou hladkolistou petrželovou natí nebo najemno nakrájenou pažitkou. Plněné papriky můžete po vychladnutí rozdělit na porce do plastových krabiček a zamrazit. Takto vám pokrm v mrazáku vydrží 5–6 měsíců.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

lckjadfkpsv
01. července 2023

Nejhorší recept jaký jsem kdy vařila. Mám osvědčený způsob, chtěla jsem vyzkoušet něco nového, ale takový paskvil bez chuti jsem nečekala. Opravdu nerozumím proč psát recept, který evidentně není úplný. Jídlo bylo opravdu špatné dokud jsem se držela tohoto receptu. Vsadím se, že na 100% to tvůrce vaří jinak, a nedivila bych se kdyby během vaření používal vitanu, masoxy a jiné pochutiny českých kuchařů. Ne děkuji. Nedoporučuji.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu