Plněné papriky v rajčatové omáčce
- 30 minV kuchyni
- 62 minNicnedělání
- 92 minCelkem
- středníNáročnost
- 5 porcíPočet porcí
Suroviny
- 100 g bílé cibule (oloupat a nakrájet na cca 1cm kostičky)
- 150 g mrkve
- 70 g kořenové petržele
- 100 g bulvového celeru
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička bílého cukru krystal
- 1 lžíce kvasného vinného octa (můžete použít i bílý vinný)
- 40 g rajčatového protlaku
- 3× sušené bobkové listy
- 1× celá skořice
- 400 ml vody
- 250 g krájených rajčat z plechovky
- 5× bílá paprika (5× 150 g)
- 100 g anglické slaniny
- 150 g mletého hovězího masa
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Nejprve oloupejte cibuli, mrkev, kořenovou petržel a celer a vše nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm.
Na středním plameni rozpalte větší hrnec se slunečnicovým olejem, následně do něj vložte nakrájenou cibuli, mrkev, kořenovou petržel a celer a opékejte 8–9 minut na středním plameni.
Po uplynutí uvedeného času přidejte cukr, ocet, protlak, bobkové listy a skořici a za stálého míchání opékejte další minutu. Nakonec přilijte vodu, přidejte krájená rajčata, sůl a pepř a vše společně vařte 10–11 minut na středním plameni.
Mezitímco se rajčatová omáčka vaří, předehřejte troubu na 200–205 °C a nachystejte si vyšší pekáč o velikosti 30 cm × 40 cm.
Připravte si papriky, odřízněte cca 1 cm vrchní části, kde je stopka, vyjměte jadérka a propláchněte. Do větší mísy nakrájejte na tenké nudličky anglickou slaninu. Ke slanině dále přidejte mleté maso, mletý kmín, sůl a pepř a vše promíchejte. Hotovou masovou směsí naplňte papriky.
V momentě, kdy bude omáčka provařená, vypněte plamen a celý obsah hrnce nalijte do připraveného pekáče. Na povrch omáčky naskládejte plněné papriky.
Pekáč následně vložte do vyhřáté trouby a pokrm pečte 45–50 minut na 200–205 °C. Po uplynutí uvedeného času pekáč z trouby vyjměte, papriky rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nejhorší recept jaký jsem kdy vařila. Mám osvědčený způsob, chtěla jsem vyzkoušet něco nového, ale takový paskvil bez chuti jsem nečekala. Opravdu nerozumím proč psát recept, který evidentně není úplný. Jídlo bylo opravdu špatné dokud jsem se držela tohoto receptu. Vsadím se, že na 100% to tvůrce vaří jinak, a nedivila bych se kdyby během vaření používal vitanu, masoxy a jiné pochutiny českých kuchařů. Ne děkuji. Nedoporučuji.