Parfait
- 28 minV kuchyni
- 120 minNicnedělání
- 148 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 3 porcePočet porcí
Postup přípravy
Nejprve si připravte 3 sklenice o objemu 200 ml.
Ve vyšší nádobě rozmíchejte v 500 ml mléka vanilkový pudink s cukrem. Až se cukr rozpustí, nalijte pudinkovou směs do hrnce a za stálého míchání začněte vařit na středním plameni 10–12 minut. Jakmile vznikne hustý pudink, vypněte plamen a hrnec odstavte stranou na pracovní plochu.
Poté si připravte tvarohový krém. Do vyšší mixovací nádoby vložte oloupaný banán a vanilkový cukr a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. K hladké banánové směsi poté přimíchejte tvaroh.
Do menší misky rozdrobte sušenky.
Nakonec začněte do sklenic tvořit vrstvy: na dno sklenice dejte vždy 1 vrstvu rozdrobených sušenek, poté 1 vrstvu pudinku a nakonec 1 vrstvu tvarohové směsi. Tento postup ještě jednou zopakujte. Jakmile tímto způsobem naplníte všechny sklenice, vložte je alespoň na 2 hodiny do lednice.
Po uplynutí času můžete parfait podávat.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními