Kuřecí čína s brokolicí
- 12 minV kuchyni
- 42 minNicnedělání
- 54 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou (nakrájet na tenké nudličky)
- 3 lžíce řepkového oleje
- 20 g kukuřičného škrobu
- 5 lžic sójové omáčky
- 4 stroužky česneku (prolisovat)
- 15 g zázvoru (oloupat a nastrouhat najemno)
- 200 ml kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou s kvalitním bujonem)
- 150 g růžiček brokolice
- 100 ml vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Nejprve naložte kuřecí maso: Vložte jej do větší mísy a přidejte 1 lžíci oleje, 5 g škrobu, 3 lžíce sójové omáčky, česnek, zázvor, sůl a pepř. Vše promíchejte a dejte stranou (ideálně na 30 minut, ale postačí i kratší doba).
Ve sklenici smíchejte 2 lžíce sójové omáčky, 15 g škrobu a vývar.
V pánvi s hlubším dnem rozpalte zbylé 2 lžíce oleje a zprudka na ní na silném plameni orestujte naložené maso (3–5 minut). Plamen poté snižte na střední stupeň, maso zalijte směsí sójové omáčky, škrobu a vývaru a provařte 3–4 minuty.
Nakonec přimíchejte brokolici se 100 ml vody a vařte 4–6 minut, dokud kuře nebude hotové a brokolice měkká.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními