HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si dopředu připravte svařené ovoce. Do menšího hrnce dejte maliny, vodu a cukr. Na mírném plameni vařte 14-18 minut, dokud směs nezhoustne. Poté odstavte z plamene a nechte vychladnout v lednici.

2

Ve větší nádobě vyšlehejte elektrickým šlehačem mascarpone s moučkovým cukrem do tuhé konzistence (potrvá to 1–3 minuty).

3

Poté pomalu přilévejte smetanu a šlehejte 3–4 minuty, dokud směs nezhoustne.

4

Hotový krém lze použít na zdobení dortů (množství vystačí na dort o průměru cca 22 cm) nebo jej můžete podávat jako lehký dezert s rozvařeným ovocem.

TIP
Krém lze také podávat s teplým ovocem - nemusíte ho tedy připravovat dopředu a rovnou krém s ovocem servírovat,
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu