HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 500 ml vody.

2

Jakmile voda začne vřít, vložte do ní kapustu a vařte 4–5 minut na silném plameni. Poté ji sceďte, zchlaďte pod studenou vodou a důkladně vymačkejte přebytečnou vodu.

3

Takto připravenou kapustu nakrájejte na malé nudličky o délce cca 1 cm.

4

Nyní si připravte větší mísu a na malé kostičky do ní nakrájejte toastový chleba.

5

Dále přidejte kapustu, mleté maso, mléko, muškátový oříšek, vejce, česnek, cibuli, eidam, kmín, sůl a pepř a důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Z hotové směsi si připravte kuličky o hmotnosti 120–130 g.

6

Jakmile budete mít masovou směs zpracovanou, rozpalte na středním plameni větší pánev se slunečnicovým olejem.

7

Připravte si také hluboký talíř a nasypte do něj hladkou mouku.

8

V momentě, kdy bude olej rozpálený, ztlumte plamen na mírný stupeň a začněte připravovat karbanátky: Masovou kuličku lehce zatlačte do talíře s moukou, aby se vytvořila placka o průměru cca 7 cm a výšce 1–1,5 cm.

9

Vzniklý karbanátek z obou stran obalte, vložte do pánve a smažte pomalu na mírném plameni 9–10 minut z každé strany, tak aby byl na povrchu zlatavý. Pokud olej během smažení lehce vychladne, plamen na pár minut zvyšte na střední stupeň a následně opět ztlumte na mírný. Karbanátky je dobré připravovat pomalu.

10

Až budou všechny karbanátky hotové, rozdělte je na jednotlivé porce a podávejte.

TIP
Kapustové karbanátky podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami. Namísto vepřového masa můžete použít i méně tučnou variantu z mletého kuřecího nebo krůtího masa. Postup přípravy bude stejný.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu