Italské těstoviny
- 20 minV kuchyni
- 20 minNicnedělání
- 40 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 3 porcePočet porcí
Suroviny
Postup přípravy
Připravte si větší hrnec, napusťte do něj dostatečné množství vody a přiveďte ji k varu.
Jakmile voda začne vřít, vložte do ní penne a vařte je 8–12 minut na středním plameni.
Zatímco se penne vaří, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno a parmazán nastrouhejte najemno.
Po uvaření penne z hrnce odeberte 1 hrnek* vody, ve které se penne vařily, tento hrnek dejte stranou a penne sceďte.
Připravte si větší pánev, rozehřejte v ní olej a na mírném až středním plameni opečte nakrájenou cibuli, což potrvá 3–4 minuty.
Do pánve přidejte nakrájený česnek, sušené oregano a rajčatový protlak, opékejte dalších 30–60 sekund, poté přilijte smetanu a vodu z vaření penne a vařte 5–10 minut na silném plameni, dokud směs nezhoustne.
Uvařenou směs v pánvi dochuťte cukrem, solí a pepřem, poté do směsi přidejte uvařené penne a promíchejte.
Hotové těstoviny rozdělte na jednotlivé porce, každou porci posypte parmazánem a podávejte.
* Jeden hrnek je asi 250 ml.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními