HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Připravte si větší hrnec, napusťte do něj dostatečné množství vody a přiveďte ji k varu.

2

Jakmile voda začne vřít, vložte do ní penne a vařte je 8–12 minut na středním plameni.

3

Zatímco se penne vaří, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno a parmazán nastrouhejte najemno.

4

Po uvaření penne z hrnce odeberte 1 hrnek* vody, ve které se penne vařily, tento hrnek dejte stranou a penne sceďte.

5

Připravte si větší pánev, rozehřejte v ní olej a na mírném až středním plameni opečte nakrájenou cibuli, což potrvá 3–4 minuty.

6

Do pánve přidejte nakrájený česnek, sušené oregano a rajčatový protlak, opékejte dalších 30–60 sekund, poté přilijte smetanu a vodu z vaření penne a vařte 5–10 minut na silném plameni, dokud směs nezhoustne.

7

Uvařenou směs v pánvi dochuťte cukrem, solí a pepřem, poté do směsi přidejte uvařené penne a promíchejte.

8

Hotové těstoviny rozdělte na jednotlivé porce, každou porci posypte parmazánem a podávejte.

9

* Jeden hrnek je asi 250 ml.

TIP
Italské těstoviny podávejte s čerstvou bazalkou.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Maťa
17. května 2023

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu