HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Cibuli si oloupejte a nakrájejte nahrubo, žampiony očistěte a také nakrájejte nahrubo a česnek oloupejte.

2

Připravte si větší pánev, dejte do ní máslo a olivový olej a rozpalte je na středním plameni.

3

Poté do pánve vsypte nakrájenou cibuli a nakrájené žampiony, osolte – žampiony díky tomu pustí tekutinu – a vše opékejte 4–5 minut na středním plameni.

4

Po opečení cibule a žampionů do pánve nalijte smetanu a vodu, přidejte také tymián, rozmarýn, celý oloupaný stroužek česneku, sušené houby a pepř, promíchejte a vzniklou směs vařte bez pokličky 9–10 minut na středním plameni.

5

Jakmile sušené houby změknou, vypněte plamen, omáčku rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby v ní byly vidět kousky hub, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

TIP
Omáčka je vhodná k masu a můžete ji podávat také s těstovinami.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu