Houbová omáčka
- 20 minV kuchyni
- 10 minNicnedělání
- 30 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 3 porcePočet porcí
Postup přípravy
Cibuli si oloupejte a nakrájejte nahrubo, žampiony očistěte a také nakrájejte nahrubo a česnek oloupejte.
Připravte si větší pánev, dejte do ní máslo a olivový olej a rozpalte je na středním plameni.
Poté do pánve vsypte nakrájenou cibuli a nakrájené žampiony, osolte – žampiony díky tomu pustí tekutinu – a vše opékejte 4–5 minut na středním plameni.
Po opečení cibule a žampionů do pánve nalijte smetanu a vodu, přidejte také tymián, rozmarýn, celý oloupaný stroužek česneku, sušené houby a pepř, promíchejte a vzniklou směs vařte bez pokličky 9–10 minut na středním plameni.
Jakmile sušené houby změknou, vypněte plamen, omáčku rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby v ní byly vidět kousky hub, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními