HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Neoloupanou dýni Hokkaido nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm × 2 cm a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

2

Na středním plameni rozpalte hrnec s máslem a olejem. Jakmile bude tuk rozpálený, vložte do pánve cibuli a restujte 4–5 minut na středním plameni.

3

Po uplynutí uvedeného času přidejte dýni, bobkový list, kari koření a česnek a vše společně restujte další 3–4 minuty.

4

Následně do hrnce přilijte vývar, kokosové mléko a smetanu, osolte, opepřete, přikryjte pokličkou a vařte 25–30 minut na středním plameni, dokud dýně nezměkne.

5

Až bude dýně měkká, vypněte plamen, vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

6

Koriandr nasekejte nahrubo. Hotovou polévku rozdělte na požadované porce, na každou porci přidejte dýňová semínka, koriandr a chilli a podávejte.

TIP
Polévku můžete před podáváním také pokapat olivovým olejem.
Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu