Dýňová polévka s kokosovým mlékem
- 32 minV kuchyni
- 25 minNicnedělání
- 57 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 4 porcePočet porcí
Suroviny
- 350 g dýně hokkaidó
- 150 g žluté cibule
- 40 g másla
- 20 ml slunečnicového oleje
- 1× sušené bobkové listy
- 1 lžička kari koření
- 1 stroužek česneku (nastrouhat najemno)
- 1000 ml zeleninového vývaru
- 150 ml kokosového mléka
- 100 ml smetany na vaření 12%
- 1 hrst čerstvého koriandru (lze vynechat)
- 30 g nepražených nesolených dýňových semínek
- 1 lžíce čerstvého chilli (nakrájet najemno)
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
Postup přípravy
Neoloupanou dýni Hokkaido nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm × 2 cm a cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Na středním plameni rozpalte hrnec s máslem a olejem. Jakmile bude tuk rozpálený, vložte do pánve cibuli a restujte 4–5 minut na středním plameni.
Po uplynutí uvedeného času přidejte dýni, bobkový list, kari koření a česnek a vše společně restujte další 3–4 minuty.
Následně do hrnce přilijte vývar, kokosové mléko a smetanu, osolte, opepřete, přikryjte pokličkou a vařte 25–30 minut na středním plameni, dokud dýně nezměkne.
Až bude dýně měkká, vypněte plamen, vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.
Koriandr nasekejte nahrubo. Hotovou polévku rozdělte na požadované porce, na každou porci přidejte dýňová semínka, koriandr a chilli a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními