![30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/30-minut-v-kuchyni-rychle-jednoduse-a-bez-nadobi-small_0wwrDYv.jpg.276x276_q85_crop.png)
30 minut v kuchyni – rychle, jednoduše a bez nádobí
![Jíme zdravě s Fitrecepty](https://30minutvkuchyni.cz/media/product/img/jime-zdrave-s-fitrecepty-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Nejprve si připravte zeleninu: Dýni omyjte a nakrájejte na menší kostky, cibuli oloupejte a také nakrájejte na menší kostky, česnek oloupejte a nakrájejte na větší kusy.
Ve větším hrnci rozehřejte 40 g másla a 3 lžíce olivového oleje na středním plameni. Jakmile je tuk rozpálený, dejte do hrnce kostky dýně, cibule a nakrájený česnek a vše společně opékejte 9–10 minut na středním plameni.
Jakmile je zelenina opečená, přilijte do hrnce 500 ml zeleninového vývaru, sůl a pepř, hrnec přiklopte pokličkou a vše společně vařte 13–14 minut na středním plameni.
Po uplynutí času z hrnce sundejte pokličku, přidejte smetanový sýr, 200 ml smetany ke šlehání a vše vařte bez pokličky další 3–4 minuty na středním plameni.
Nakonec hrnec odstavte, polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, rozdělte na požadované porce, každou porci posypte dýňovými semínky a chilli vločkami podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními