Cordon bleu
- 28 minV kuchyni
- 5 minNicnedělání
- 33 minCelkem
- středníNáročnost
- 2 porcePočet porcí
Postup přípravy
Každé kuřecí prso podélně nařízněte (ale úplně nepřepulte) a rozevřete jako knihu, aby vznikl tenčí, rovnoměrně silný plátek masa. Jednotlivé plátky mírně ochuťte solí a pepřem.
Připravte si prkénko, položte na něj potravinovou fólii a na ni položte 1 plátek masa. Ten následně přikryjte dalším kouskem potravinové fólie, vezměte si paličku na maso a plátek přes fólii naklepejte na tloušťku cca 0,5 cm. Poté odstraňte vrchní část fólie, na naklepané maso rozložte 2 plátky šunky a 2 plátky eidamu a od jednoho kratšího okraje směrem ke druhému přeložte plátek masa napůl. Na okraji vzniklé kapsy spíchněte spodní a vrchní stranu masa párátkem, aby se kapsa později nerozpadala. Takto připravenou kapsu dejte stranou a stejným způsobem zpracujte i druhý plátek masa a zbývající šunku a eidam.
Nyní si připravte 3 hluboké talíře na obalování. Do prvního talíře rozklepněte vejce, přidejte mléko a celou směs rozšlehejte vidličkou. Do druhého talíře nasypte hladkou mouku a přidejte sůl a pepř. Do třetího talíře nasypte strouhanku.
Připravené kuřecí kapsy postupně obalte nejdříve v mouce, následně ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.
Vezměte si větší pánev a nalijte do ní řepkový olej; vrstva oleje by měla být alespoň 1 cm silná. Olej začněte zahřívat na vysokém plameni a vyčkejte, dokud se nezahřeje natolik, že když do něj vhodíte špetku strouhanky, začne se strouhanka ihned smažit. Následně ztlumte plamen na střední stupeň, vložte do oleje obalené kuřecí kapsy a smažte je dozlatova 2–4 minuty z každé strany.
Po usmažení přemístěte kuřecí kapsy na 1–2 minuty na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný olej. Poté již můžete podávat.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními