HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte zeleninu. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno a česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Chřest očistěte a ulomte jeho spodní část (cca 2–3 cm), poté ho nakrájejte na 2 cm dlouhé kousky a oddělte spodní, tvrdší část od vrchní, měkčí.

2

V pánvi s hlubším dnem rozehřejte olej a na mírném plameni na něm orestujte chřest se špetkou soli. Nejprve přidejte spodní půlku chřestu a restujte 1 minutu, poté přidejte vršky a půlku množství česneku a restujte 30 vteřin. Následně pánev stáhněte z plamene a vyndejte z ní chřest.

3

Poté vraťte pánev zpět na sporák, plamen zapněte na mírný a na pánvi opékejte 4–6 minut cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte k ní zbytek česneku a 2 lžíce másla a opékejte dalších 30 vteřin na mírném plameni.

4

Poté zvyšte sílu plamene na střední, přidejte rýži a restujte 1 minutu. Vše zalijte vínem a vařte, dokud se víno nevypaří. Následně přilijte 300 ml vývaru a vařte na mírném až středním plameni, dokud se vývar téměř nevstřebá.

5

Poté přilijte dalších 100–200 ml vývaru a ve vaření pokračujte stejným způsobem, dokud nespotřebujete všechen vývar (vždy nechte část vývaru vstřebat a následně přilijte dalších 100–200 ml). Celý proces potrvá 20–25 minut.

6

Jakmile spotřebujete veškerý vývar a rýže je uvařená, stáhněte pánev z plamene a do směsi zamíchejte zbylé 2 lžíce másla, 80 g parmazánu a orestovaný chřest. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.

7

Hotové rizoto rozdělte do jednotlivých talířů, každou porci posypte zbylým parmazánem a ihned podávejte.

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu