HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve do menší mísy dejte máslo. Česnek propasírujte a petrželovou nať nakrájejte najemno. Přidejte do mísy, ochuťte solí a pepřem a vše promíchejte.

2

Troubu nahřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

3

Do chleba udělejte zářezy tak, aby byl bochník rozdělený na malé čtverečkové segmenty a zároveň držel pohromadě – nekrájejte tedy až na prkénko, ideálně nůž zastavte cca 1 cm od spodku chleba.

4

Takto připravený bochník dejte na plech a do vzniklých prostorů chleba rozprostřete česnekovou směs s máslem. Nakonec do otvorů napěchujte sýr, vrch bochníku pomažte olejem a přikryjte alobalem.

5

Pečte 15–18 minut při 170–180 °C. Poté alobal odkryjte a pečte dozlatova dalších 8–12 minut. Po vytažení ihned podávejte.

Autor receptu
Tým 30 minut v kuchyni
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu