Česnekový chléb
- 20 minV kuchyni
- 30 minNicnedělání
- 50 minCelkem
- snadnéNáročnost
- 10 porcíPočet porcí
Postup přípravy
Nejprve do menší mísy dejte máslo. Česnek propasírujte a petrželovou nať nakrájejte najemno. Přidejte do mísy, ochuťte solí a pepřem a vše promíchejte.
Troubu nahřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Do chleba udělejte zářezy tak, aby byl bochník rozdělený na malé čtverečkové segmenty a zároveň držel pohromadě – nekrájejte tedy až na prkénko, ideálně nůž zastavte cca 1 cm od spodku chleba.
Takto připravený bochník dejte na plech a do vzniklých prostorů chleba rozprostřete česnekovou směs s máslem. Nakonec do otvorů napěchujte sýr, vrch bochníku pomažte olejem a přikryjte alobalem.
Pečte 15–18 minut při 170–180 °C. Poté alobal odkryjte a pečte dozlatova dalších 8–12 minut. Po vytažení ihned podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními